Вести Македонија Ударни вести

И денеска дојави за бомби во скопските средни училишта

  Денеска, во СВР Скопје околу 09.30 часот е пријавено дека на електронските адреси на две средни училишта во Скопје е упатена закана за поставена експлозивна направа. Oколу 10 часот е добиена иста пријава од уште две средни училишта. Веднаш по добиените пријави, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно евакуирање на сите четири […]

Вести Македонија Ударни вести

Утврдени бројот на стипендистите и висината на стипендиите за средношколци во висина од 3.500 денари

  Владата донесе Одлука за утврдување на бројот на стипендистите и висината на стипендиите за ученици запишани во средните училишта во Република Северна Македонија. за учебната 2022/2023 година, со којашто се утврдени бројот на стипендистите и висината на стипендиите за ученици запишани во средното образование. Стипендии во износ од 3.500 денари месечно се предвидени за: […]

Вести Македонија Ударни вести

Наградени наставници од средни училишта на Град Скопје за унапредување на меѓуетничката интеграција во образованието

  Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов им додели Признанија и награди на 48 наставници од шест средни училишта на Град Скопје за нивниот придонес и активно учество во унапредувањето на меѓуетничката интеграција во образованието преку редовна реализација на заеднички наставни часови со ученици кои учат на различни наставни јазици. Во средните училишта на Град […]