Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Советот на амбасадори со честитки до Сиљановска Давкова и до ВМРО-ДПМНЕ

Советот на амбасадори изразува задоволство и упатува честитки до бирачите на ниво на цела држава за високото ниво на демократска…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став

Совет на амбасадори: Успешната организација на состанок на ОБСЕ во Скопје можност за афирмација на државата

  Советот на Амбасадори високо ги цени активностите на Владата, МНР, МВР и останатите државни институции, кои што преземаат сѐ…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Совет на амбасадори: Со насилни испади се рушат добрососедските односи меѓу РС Македонија и Бугарија

  „Советот на амбасадори со длабоко жалење ја прими веста за бруталниот физички напад врз Христијан Пендиков, македонски државјанин со…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Советот на Амбасадори е загрижен околу пропустите за издавање на државјанство на Онишченко

  Совет на амбасадори е изненаден и загрижен што одреден вид неприфатливи дејствија на непотизам, партиско влијание и небрежност, како…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Совет на амбасадори: “Францускиот предлог” ги цементира и гарантира македонскиот јазик и идентитет

  Советот на амбасадори смета дека од клучно значење за иднината, стабилноста и просперитетот на државата е да се се…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Совет на амбасадори: ЕУ да и гарантира на С.Македонија дека нема да ги прифаќа новите предлози од бугарската страна

  Советот на амбасадори, осврнувајќи се на постигнатите резултати од Самитот на Европската Унија, смета дека е постигнат историски чекор…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Совет на амбасадори: ЕУ да не го условува почетокот на преговори со донесување уставни промени

  По повод францускиот предлог за одблокирање на пристапниот пат на Северна Македонија кон ЕУ, Советот на амбасадори смета дека…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Советот на амбасадори бара итно професионализирање на дипломатската служба

  Советот на амбасадори денеска излезе со реакција во врска со приведениот македонски дипломат на границата со Србија, при што…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Советот на aмбасадори ја поздрави одлуката за прифаќање авганистански цивили

  Советот на Амбасадори високо ја цени одлуката на Владата привремено да вдоми во Република Северна Македонија одреден број лица…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Совет на Амбасадори ја поздравува наредбата на Џо Бајден за Западен Балкан

  Здружението за меѓународна политика “Совет на Амбасадори” го поздравува објавувањето на проширувањето на опсегот на итната состојба објавена со…

Повеќе