Вести Македонија Ударни вести

Охрид домаќин на Јубилејна 50. Европска регионална конференција на ИНТЕРПОЛ

  МВР годинава ја има честа од 8 до 10 мај, во Охрид, да биде домаќин на Јубилејна 50. Европска регионална конференција на ИНТЕРПОЛ – најголемата полициска организација по бројот на членство, во која членуваат 195 земји од светот. Организирањето на конференцијата во 2023 година, доверена на Република Северна Македонија се совпаѓа со уште еден […]