Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Повредениот параглајдерист со полициски хеликоптер пренесен за укажување лекарска помош

    Вчера полициски службеници од Хеликоптерската единица за полициски намени, Алпинистичкиот тим и животоспасители од Одделот за специјални полициски…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Полициски службеници извлекле тетовец затрупан со возилото во снежните наноси на Галичица

  На 28.12.2021 во 20.30 часот полициски службеници од СВР Битола преку 192 добиле повик за помош од страна на …

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Фронт 21/42: Комитетот на Бернската конвенција отвори случај за Охридското Езеро и Галичица

  Денеска заврши 41 состанок на Постојниот Комитет на Бернската Конвенција при Советот на Европа, на кој се усвои одлука…

Повеќе
Categories: Настани

Преку мобилната апликација „National Park Galicica“, убавините на Галичица достапни за секого

  Мобилната апликација „National Park Galicica“ им овозможува на сите посетители да ја искусат невидената убавина на Националниот парк „Галичица“…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

„Охрид СОС“ бара ревизија на планот за Националниот парк Галичица

Активистите од граѓанската иницијатива „Охрид СОС“ велат дека треба да се ревидира менаџмент-планот за Националниот парк Галичица, во насоката во…

Повеќе