Categories: Вести, Македонија

Започнува реконструкција на улицата “Столтенбергова” пред Градскиот стадион

  Како резултат од меѓуопштинската соработка со Градот Скопје денеска започна реконструкција на улицата “Столтенбергова” која ги поврзува Градскиот парк,…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Филмско дружење со „Балканот не е мртов“ на отворено во Градскиот парк

  За оваа сабота, 26 август, Градот Скопје закажува ново бесплатно филмско дружење на отворено, овојпат со проекцијата на „Балканот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Герасимовски во „Соседска патрола“ со наставници, родители и МВР кај младите во Градскиот парк

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски синоќа заедно со родители, наставници и претставници на Министерството за внатрешни работи и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Започнува чистењето на езерцата и каналите во градскиот парк

  Согласно Програмата за одржување на коритото на река Вардар, нејзините притоки, отворените канали, езерца и канали во градскиот парк,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Завршена реконструкција на 12.000 м2 пешачки патеки во вториот дел од Градскиот парк

  Екипите на ЈП Улици и патишта, по интензивната работа во текот на изминатите месеци, ја завршија целосно реконструкцијата на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Нови пешачки патеки и реконструкција на старите во Градскиот парк

  Екипите на ЈП „Улици и патишта“ продолжуваат со активности за реконструкција и санација на пешачките патеки во Градскиот парк,…

Повеќе