Вести Македонија

Судскиот совет го суспендираше судијата Владимир Панчевски, екс-претседател на Кривичниот суд

Судскиот совет на денешната седница донел одлука да го суспендира експретседателот на скопскиот Кривичен суд, Владимир Панчевски, кој е обвинет за местење предмети во судот, потврдуваат за „А1 он“, извори од Советот. За судијата е отпочната и постапка за утврдување нестручно и несовесно вршење на судиската функција, но таа сè уште не е завршена во […]

Вести Македонија

Кривичниот суд на систематски преглед

Kомисија од Министерството за правда ќе утврдува дали судските предмети се распределувале по електронски пат или на рака. Прв на систематски преглед е Кривичниот суд. Комисија формирана од Министерството за правда денеска се очекува да го започне увидот во начинот на кој се користел системот АКМИС – Автоматизиран информациски систем за управување со судските предмети […]