Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Меџити: Со новата медицинска опрема во МАНУ резултатите готови за еден ден

  Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити, денеска беше во посета на МАНУ кадешто присуствуваше на презентацијата на нова апаратура…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Советот на МАНУ за претседател го избра академик Живко Попов

  Собранието на Македонската академија на науките и уметностите, денеска одржа седница на која беше усвоен Четиригодишниот извештај на Претседателството…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

За првпат во 56-годишното постоење на МАНУ, вработените на штрајк

  Вработените во Секретаријатот и стручните единици на Македонската академија за науки и уметности (МАНУ) информираат дека од денеска стапиле…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

МАНУ: Нова веб страница со дигитализирани изданија од Блаже Конески

  По повод 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески, Истражувачкиот центар за ареална лингвистика при МАНУ активно се вклучи во…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Денови на руската наука во МАНУ

  Во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Амбасадата на Руската Федерација во Северна Македонија и Почесниот конзулат…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

МЗ: Задолжителен карантин за лица кои доаѓаат од сите јужноафрикански земји

Министерството за здравство ја информира јавноста дека Комисијата за заразни билести ќе предложи задолжителен домашен карантин од 14 дена за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

МАНУ денеска одбележува 50 години од своето постоење

Македонската академија на науките и уметностите денеска одбележува јубилеј 50 години од формирањето. На Свечена академија што ќе се одржи…

Повеќе