Вести Македонија Ударни вести

Повик до коњаниците да се пријават за Манифестацијата „Десет дена Крушевска Република“

  Општина Крушево и Манифестацијата научно културни средби “Десет дена Крушевска Република”, во пресрет на одбележување на големиот празник Илинден и одржувањето на Манифестацијата, ги повикуваат сите заинтересирани претставници и учесници во коњаници да го пријават своето учество. Во насока на ефикасна организација и пригоден пречек на коњаниците, здруженијата кои ќе учествуваат во коњаниците, ги […]

Алтернатива Настани

Отворен повик за нова генерација “Докуникулци” на “МакеДокс”

  Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ е во потрага по четвртата генерација на „Докуникулци“ на возраст од 14 до 18 години, кои сакаат да бидат дел од годинешната работилница за креативен документарен филм, информираат од фестивалот. Заинтересираните млади треба да се снимат самите себе на видео не подолго од 5 минути, на кое треба […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје: Јавен повик за ангажирање на образовни асистенти

  Град Скопје објави Јавен повик за ангажирање асистенти за потребите на учениците со посебни образовни потреби во Средните училишта на Град Скопје за учебната 2021/2022 година. Сите евидентирани невработени лица што се заинтересирани да се вклучат во програмата општинско-корисна работа во рамките на проектот „Поддршка на инклузијата во образовниот процес-унапредување на правата и можностите […]

Вести Македонија Ударни вести

МОН објави повик за наставници за напредување во звање ментор

  Министерството за образование и наука информира дека денес е објавен повторен повик за пријавување на наставници од основни училишта за напредување во звање „ментор“. На повикот можат да се пријават наставници од основните училишта од кои на првиот повик немаше пријавени кандидати или немаше кандидати кои ги исполнуваа условите. Вториот јавен повик за наставници […]

Алтернатива Настани

Отворен повик за млади кореографи за “ТАНЦ ФЕСТ 2021”

  “Танц Фест Скопје” продолжува со својата заложба за создавање и промоција на современата танцова сцена кај нас, поддршка на млади автори и нивна афирмација во земјава и странство. Фестивалот, и покрај ситуацијата во која се наоѓаме со пандемијата, успеа минатата година да ја оствари својата програма во живо и да презентира петнаесетина кореографии на […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Демократскиот сојуз ги повикува иселениците да се попишат

  Демократскиот сојуз упатува повик до сите наши иселеници, каде и да се, да се попишат, бидејќи се работи за исклучително значајна статистичка операција, од која зависат натамошните планирања за развој на државата. “Ве повикуваме сите да се попишете, затоа што бојкотот ќе биде на штета на стратешките и националните интереси на Македонија, Македонскиот народ […]

Алтернатива Настани

Повик за приказна поврзана со МКЦ насловена како „Драг МКЦ“

  ЈУ Младински културен центар објавува специјален повик во кој ја повикува пошироката јавност, сите минати и сегашни, блиски или далечни соработници на институцијата и сите поединци што имаат лична или туѓа приказна поврзана со МКЦ да ја раскажат преку писмо насловено како „Драг МКЦ“ и да ја испратат до адресата на институцијата. Оваа активност […]

Алтернатива Настани Ударни вести

„Мобил Фестивал 2017“ – пријавување филмови снимени со мобилен телефон

Меѓународниот фестивал за филмови снимени со мобилен телефон „Мобил Фестивал“ објавува отворен повик за пријавување филмови за осмото издание, кое ќе се одржи од 10-ти до 18-ти ноември во Скопје. Право да се пријават имаат сите филмови кои се снимени со мобилен телефон кои не се подолги од 10 минути, а истите претходно не биле […]