Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Договорена потесна координација меѓу јавните обвинителства и финансиската полиција

  Јавниот обвинител Љубомир Јовески денеска оствари средба со директорот на Управата за финансиска полиција Горан Иванов со кого разговараше…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Спогодба помеѓу РС Македонија и Албанија за меѓународен воден транспорт во Охридското Езеро

  Владата на вчерашната седница го утврди текстот на Предлогот на Закон за ратификација на Спогодбата помеѓу Владата на РС…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Соработка на Сеизмолошката опсерваторија со Институтот за геофизика на Универзитетот во Бохум

  Во рамките на проектот „Adria Array“ за истражување на геодинамиката на Јадранската тектонска микро плоча, во Институтот за геофизика…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Меморандум за соработка на „Алкалоид“ и УКИМ за Програмата за практикантство

  Со цел овозможување дополнителни услови за професионално профилирање на студентите и за усвојување практични вештини под менторство на врвни…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Стопански комори и Македонска берза го поддржуваат бизнис секторот со инвестициски проекти

  На 28 март 2023 година, во просториите на Македонска берза АД Скопје, Главниот извршен директор на берзата, Иван Штериев,…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Меморандум за соработка помеѓу Општина Илинден и Друштвото на писателите на Македонија

  По долгогодишна успешна соработка Општина Илинден и Друштвото на писателите на Македонија за прв пат потпишаа официјален документ-Меморандум за…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Соработката со Државните архиви на Шпанија се продлабочува

  Во рамките на меѓународната соработка, директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески и раководителката на Сектор, Светлана Успрцова, во…

Read More
Categories: Вести, Македонија

Соработката меѓу Општина Гостивар и Општина Витина ги дава првите плодови

  Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари го пречека градоначалникот на општина Витина, Сокол Халити. На средбата се разговараше за…

Read More