Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Северна Македонија и Португалија за првпат почнуваат соработка во одбраната

  Сојузништвото во НАТО ги јакне одбранбените врски меѓу Северна Македонија и Португалија – беше речено на средбата на министрите…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Емил Крстески: Словенија е наш цврст мост во односите со ЕУ

  Амбасадорот на Република Словенија во Република Северна Македонија, Н.Е. Милан Предан го посети Државниот архив и оствари средба со…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Меморандум за соработка на РСБСП и Агенцијата за безбедност на сообраќајот на Србија

  На иницијатива на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата претставници на РСБСП и претставници на Агенцијата за…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ЗНМ и МВР потпишаа меморандум за соработка

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и претседателот на Здружението на новинари на Македонија Насер Селмани денеска потпишаа Меморандум…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишана е Извршна програма за културна соработка меѓу Република Македонија и НР Кина за 2018-2023 година

  Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и министерот за култура на Народна Република Кина, Луо Шуганг вчера во Кина потпишале…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Топ теми

Средба Банов – Алаѓозовски во Софија: Интензивирање на традиционално добрата соработка

На средбата беше посочено дека соработката во областа на културата има традиционален карактер и е регулирана со Спогодбата за културна…

Read More