Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

МП од турските власти побара Палевски да биде задржан во притвор поради екстрадиција

  Министерството за правда од надлежните турски власти побара Љупчо Палевски да биде задржан во притвор поради екстрадиција се до…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Изградба на училиште во Малатија со име Македонија од хуманитарните средства од нашите граѓани

  Црвениот крст упатува голема благодарност до сите граѓани и правни субјекти за поддршката во хуманитарната акција на Црвениот крст,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

МОН ќе помогне на турските студенти со бесплатно сместување и исхрана во студентските домови

  Министерството за образование и наука и Владата ќе им помогнат на студентите од погодените подрачја од земјотресите во Турција…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Општина Гостивар дели финансиски средства за погодените од земјотресот во Турција

  Со едноминутно молчење во почит на жртвите, Советот на општина Гостивар ја започна седницата на која на предлог на…

Повеќе