Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Центарските градинки и училишта донираат 300.000 денари за настраданите во Турција и Сирија

  Денес се одбележува Светскиот ден на социјалната правда – 20 февруари и по тој повод општинските училишта и градинки…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Преку Црвениот крст собрани 30.378.353 денари за настраданите во Турција и Сирија

  Заклучно со 16 февруари преку телефонските линии и од Фондот на солидарност на Црвен крст на РСМ се уплатени…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Општина Чаир додели 600.000 денари за погодените од земјотресот во Турција

  Општина Чаир денеска додели 600.000 денари парична помош за погодените од катастрофалниот земјотрес во Турција. Оваа помош, предложена од…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Црвениот крст ја испрати првата хуманитарна помош за Турција и Сирија

  Хуманитарната помош од страна на Црвениот крст на Северна Македонија денеска тргнува кон регионите погодени од земјотресите што минатиот…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Музика и Филм, Настани

МКЦ е Солидарност! Хуманитарен настан за Турција и Сирија

  МКЦ е институција која е изградена благодарение на светската #солидарност кон #Скопје, со обединувачка мисла – да се сплотиме заедно во…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Половина од општините обезбедија 14 милиони денари парична донација за Турција и Сирија

  По повикот за обезбедување на парична помош за настраданите од подрачјата зафатени од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Активистите апелираат да не се донираат стари и оштетени работи

  Студентите и активистите кои доброволно собираат помош на градскиот Плоштад во Скопје, во вид на облека, обувки, ќебиња и…

Повеќе