Вести Македонија Ударни вести

ИЈЗ: Намалување од 29.5% на нови случаи

    Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 31 мај до 06 јуни 2021, тестирани се вкупно 19.672 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со зголемување од 9,1% во однос на минатата недела. Регистрирани сe 155 нови позитивни случаи од […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ИЈЗ: Намалување од 39,7% на нови случаи, од 26 април до 2 мај

    Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје, во периодот од 26 април до 2 мај, тестирани се вкупно 14.975 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со намалување од 17,6% во однос на минатата недела. Регистрирани сe 2.076 нови позитивни случаи од 34 […]

Вести Македонија Ударни вести

ИЈЗ: Од 15 до 21 февруари зголемување од 3,9% на нови случаи од Ковид-19

  Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 15 до 21 февруари 2021, тестирани се вкупно 15.849 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со намалување од 2,8% во однос на минатата недела. Регистрирани сe 2.320 нови позитивни случаи од 33 градови […]

Вести Македонија Ударни вести

307 нови случаи на Ковид 19, починати се 14 лицa

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1854 тестирања, а регистрирани се 307 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-137, Куманово-17, Тетово-13, Прилеп-13, Гостивар-10, Штип-4, Битола-7, Велес-15, Охрид-10, Струмица-9, Кавадарци-10, Струга-3, Кичево-8, Свети Николе-1, Гевгелија-6, Неготино-1, Дебар-11, Ресен-5, Крива Паланка-1, Радовиш-4, Берово-1, Делчево-6, Пробиштип-3, Виница-2, Македонски Брод-1, Богданци-3, Кратово-3, Крушево-3. Денеска Институтот […]

Вести Македонија Ударни вести

ИЈЗ: Се задржува трендот на намалување на бројот на нови и починати

  Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 28 декември 2020 до 3 јануари 2021 година, тестирани се вкупно 10.778 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство на SARS-CoV-2, со намалување од 17,9% во однос на минатата недела.   Регистрирани сe 2.329 нови позитивни […]