Музика и Филм

Песна на денот: МАКЕДОНСКА – Гуру Харе

  Разбуди го ветрот со молитва тивко Повикај го дождот со оган што гори Поведи го ова проколнато племе Претвори ја ноќта во ден што се зори       кавал – Александар Јовевски удиралки – Ратко Даутовски клавијатури – Филип Димишковски музика, аранжман, гитара, стихови и глас – Игор Атанасоски – Харе тапани, снимање […]

Музика и Филм

НОВО: Гуру Харе и Игор Џамбазов – Староста доаѓа (ВИДЕО ЗАПИС)

      Новиот видео запис на Гуру Харе и Игор Џамбазов за песната Староста доаѓа.   ТЕКСТ: Уморни очи од бессони ноќи како две старечки пеги, под моиве веѓи гледаат, мирно и без страст во обид да го сфатат ова што остана од нас Мириса на есен,има вкус на заборав ова тело што го […]