Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Промоција на електронското издание на Толковниот речник на македонскиот јазик

  Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје, денеска организира чествување по повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик и 100 години од раѓањето на Блаже Конески, каде ќе биде промовирано електронското издание на Толковниот речник на македонскиот јазик, дело на 21 автор. Електронското издание на Толковниот […]