Вести Изјави Македонија Ударни вести

Заев: Идните генерации Македонци ќе ги слават сите идни годишнини на македонскиот јазик

  “На денешен ден, пред 76 години, 7 јуни 1945, на предлог на Министерството за народната просвета, Народната Влада на Македонија донесе „Решение за правописот на македонскиот јазик“ со заклучок истиот да се отпечати во засебни книшки како издание на Министерството за народна просвета.         Со усвојувањето на правописот на македонскиот јазик […]