Вести Македонија Став Ударни вести

Хелсиншки: Недозволиво е постојаното одложување на рочиштата во случајот “Тамара”

    Хелсиншкиот комитет реагира на повторното одложување на рочиштето во судскиот процес за малата Тамара, која почина пред шест години, а постапката против обвинетите трае две години и 11 месеци и предметот сè уште ја нема добиено својата завршница.  Напоменуваме дека правичното судење во разумен рок е еден од фундаменталните услови за задоволување на […]