Вести Македонија Спорт Ударни вести

Македонските атлетичари соборија три државни рекорди на Европскиот куп

  Македонија, земја на нови рекорди во атлетиката. Уште два нови национални рекорди за Македонија на Европскиот Куп во Кипар.   Три национални рекорди соборија македонските атлетичари на Европското екипно првенство што изминатиот викенд се одржа во Лимасол.     На завршниот ден од Европскиот куп, Дарио Ивановски постави нов државен рекорд во дисциплината 3.000 […]