Вести Македонија Ударни вести

Исплата на јунските пензии на 28 јуни

  На 54-та седница беше усвоена и Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2022 година, со задолжување на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 27.6.2022 година.   Со овие препораки деловните банки ќе обезбедат пензионерите да може да располагаат […]

Вести Македонија Ударни вести

Од утре започнува етапната исплата на јунските пензии

  Од утре, 29. јуни започнува етапната исплата на јунските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19.     Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во […]