Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Герасимовски: Инвеститорите да градат според одобренијата

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски вчера беше на терен со општинските служби на градилишта во населбата Маџир Маало.…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Општина Карпош: Отстранување на возила кои не се за употреба, картони, пластика, шут

  На 21. февруари, Секторот Инспекторат при општина Карпош во соработка со Град Скопје и Полициска станица Карпош, ќе спроведе…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Општина Центар изврши контроли на повеќе локации во општината

  Секторот за Инспекциски работи на Општина Центар во текот изминатите денови спроведува акција на терен за контрола на различни…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Сали: Случајот „Брезев“ ќе оди до крај – моментaлно средба на стручни тимови од „МАЛМЕД“ и „Жан Митрев“

  Случајот „Брезев“ ќе се тера до крај и ќе добие разрешница. Никој не е над законот, ниту има недопирливи,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Засилени контроли за спречување на манипулации со храна и гориво

  Управата за финансиска полиција, заедно со Државниот пазарен инспекторат и Управата за јавни приходи спроведуваат засилени и сеопфатни контроли…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Мерењата за бучава во угостителските објекти продолжуваат и наредните денови

  Овластените општински инспектори за животна средина, заедно со одговорните лица од овластената лабораторија за мерење на бучава, со која…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Цементарница „Усје“ поради технички проблем испуштила прашина со варовник и лапорец

  Прашина што содржи варовник и лапорец која се јавила како последица на дефект е причината за емисиите од цементарницата…

Повеќе