Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Заев: Партии кои се залагаат за Илирида не можат да добијат ни претседател на месен одбор, а не градоначалник

  “Јас тврдам дека децата на многу луѓе што загинаа во војните на Балканите сега се возрасни, интелектуалци и тие ја носат својата загуба внатре и сметам дека мнозинството од нив гледаат кон иднината, кон заедништвото, кон соработката. Не ни требаат нови непријателства, национализми или етноцентризми. Наспроти нон пејперите кои поттикнуваат такви визии, јас верувам […]