Вести Македонија Ударни вести

Движењето “ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНИ” го обедини Центар

      Граѓанското движење “Одлучно за промени”, предводено од Зелената партија ДОМ и од ЛДП, вечерва во скопската општина Центар го одржа завршниот собир пред првиот круг на локалните избори.             Пред многубројните Центарци, собрани во главниот парк во Капиштец, свои говори имаа: кандидатот за градоначалник на општина Центар, […]

Вести Македонија Ударни вести

Коалицијата “ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНИ” во Аеродром

  “Одлучно за Аеродром” со кандидатката за градоначалничка, Билјана Аврамоска Ѓореска и носителот на советничката листа, Андреј Крстевски       Вечерва граѓаните на општина Аеродром во голем број и дадоа безрезервна поддршка на коалицијата “Одлучно за промени”, предводена од Зелената партија ДОМ и од ЛДП, решени својот глас на овие локални избори на 17 […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Бени: Ќе ја отворам канцеларијата за сите граѓани, таа е нивна не ми е наследство од семејството

  Човек треба да е отворен и чесен кон своите сограѓани, оригиналноста мора да биде зачувана, а менувањето во политичка кампања е у старт недоверба од граѓаните.   Ќе ги задржам достоинството и имиџот, ќе ја отворам канцеларијата за сите граѓани, таа е нивна не ми е наследство од семејството.   Јас немам сум немал […]

Вести Македонија Ударни вести

На “Кисела вода” и треба Ѓулистана Марковска

    Граѓанската коалиција “Одлучно за промени”, предводена од Зелената партија ДОМ и ЛДП вечерва имаше собир на граѓани на општина Кисела Вода, пред кои беше претставена кандидатката за градоначалник, Ѓулистана Марковска, која што вети подобри услови за живот во општината и нова визија за развој на општина Кисела Вода.     На собирот зборуваше […]