Алтернатива Вести Македонија Настани

СмартАп го прослави својот осми роденден!

      На 15ти јули прославивме осум години успешна соработка, наздравивме за сите досегашни достигнувања од тука, па се до веселената. Оваа година роденденот на нашата организација имаше и свое тематско прославување! Во име на големите цели кои ги поставуваме како и амбициозните доживувања кои не отсликуваат како организација овој роденден го одбележавме со […]

Алтернатива Настани

СмартАПувај: Што се случуваше во месец јуни и што е следно?

  Сте слушнале за ЕДУИНО?   Всушност, целосното име на проектот е ЕДУИНО: Колективно подобрување на образованието преку ко-креирање и иновации, СмартАп активно работи на овој проект веќе трета година по ред, во партнерство со УНИЦЕФ, Бирото за развој на образованието и поддршка од страна на Министерството за труд и социјална политика (МТСП), Министерството за […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

СмартАП: Најпознатиот серијал ЕДУИНО-вебинари со 10 нови теми

  По спроведениот прв серијал ЕДУИНО-вебинари 2020, како и неверојатната бројка од над 18.000 учесници, тимот на ЕДУИНО оваа година го најавува новиот серијал ЕДУИНО-вебинари со бесплатни онлајн предавања и можности за стекнување на повеќе видови сертификати наменети за наставниците, воспитувачите, професорите и сите заинтересирани учесници на темите од областа на образованието.       […]