Вести Свет Ударни вести

СЗО ја одобри индиската вакцина KOVAXIN против коронавирус

  Светската здравствена организација ја одобри за итна употреба индиската вакцина Covaxin (Коваксин) против коронавирусот. Лекот го разви индиската компанија Bharat Biotech во соработка со Националниот институт за вирусологија во Пуна. СЗО утврди дека вакцината ги исполнува стандардите на СЗО за заштита од COVID-19 и дека ризикот е многу мал за разлика од ефикасноста на […]