Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Д-р Крстески: Турските архиви – постојан извор на документи за Македонија

  На покана од директорот на Директоратот на државните архиви при Претседателството на Република Турција, проф. д-р Угур Унал, во официјална посета на Државниот архив на Истанбул престојува директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески.         Тој детално се запозна со структурата и функционирањето на Државниот архив на Истанбул, кој е еден […]