Вести Македонија Ударни вести

Поддршка од 3.300.000 денари за повозрасните жители во социјален ризик од Центар

  На 16-тата седница на Советот на Општина Центар, покрај останатите точки, советниците ги изгласаа Измената и дополнувањето на Програмата за здравствена, социјална заштита и заштита на деца за 2022 година. Со оваа измена и дополнување ќе им се овозможи на околу 14.000 жители на општината од најранливите категории да добијат помош во финансиски средства, […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски додели 8 стипендии на деца од семејства со висок социјален ризик

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски на 8 деца од семејства со социјален ризик од општинските основни училишта, им додели стипендии за учебната 2021/2022 година.     Овие стипендии Општина Центар ги доделува секоја година и со нив, им се олеснува процесот на основно образование на учениците на кои овие средства им се најпотребни, […]