Алтернатива Настани

Национална опера и балет: “КАРМЕН” – Жорж Бизе

  Национална опера и балет, Жорж Бизе КАРМЕН, на 26 ноември, во 20 часот Операта „Кармен“ е во рамките на манифестацијата „Есенски музички свечености“ 2021   Диригент: Оксана Мадараш ( Украина) Режисер: Нина Најденова (Бугарија) Сценограф: Елена Иванова (Бугарија) Костимограф: Марија Пупучевска Концерт мајстор: Јане Бакевски Хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓургица Дашиќ Детски хор „Пиколо“ – Диригент: […]