Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Општина Центар започна со промоција на протоколот за постапување со деца со дијабетес

  Од Општина Центар започнува промоцијата на Протоколот за постапување со деца со дијабетес во градинките и училиштата изработен од…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

МВР и ЗНМ со протокол за безбедност на новинарите на интернет

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска оствари работна средба со работната група на Здружението на новинарите на Македонија,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Протокол за меѓусекторска соработка за постапување со деца на улица

  Денеска беше промовиран Протоколот за меѓусекторска соработка за  постапување со деца на улица во коорганизација на Министерството за труд…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

“ГРАДИМЕ ИДНИНА-СКОПЈЕ”: Протокол за проектот Стоп против питачење и злоупотреба на децата

  Здружението „Градиме иднина“ – Скопје ќе достави  Протокол до Владата за проектот „Стоп против питачење и злоупотреба на децата…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

МНР ја објави официјалната верзија на протоколот со Бугарија

  Министерството за надворешни работи ја објави официјалната потпишана верзија од Протоколот од вториот состанок на Заедничката меѓувладина комисија со…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Државниот архив потпиша Протокол за соработка со НУБ ,,Св. Климент Охридски”

  Државниот архив постојано ја развива меѓуинституционалната соработка во научната, образовната и истражувачка дејност.   Во рамките на овој приоритет…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишан протоколот меѓу Северна Македонија и Бугарија

  Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ, заедно со владината делегација предводена од министерот за надворешни…

Повеќе