Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Топ теми, Ударни вести

Македонскиот гејмер Мартин Саздов-САКСА светски шампион во ДОТА 2

    Денеска нашиот играч-гејмер Мартин Саздов-САКСА и неговиот тим ТУНДРА-ЕСПОРТ, го освоија првото место на меѓународниот турнир во Сингапур,…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Македонските математички олимпијци освоија 4 медали во Осло

  На 63. Интернационална математичка олимпијада (ИМО 2022) во Осло, македонската репрезентација постигна одличен резултат. На овој најпрестижен математички натпревар…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Нуркачите од “АМФОРА” ја поставија Новогодишната елка под вода 2022

  Нуркачите од нуркачкиот центар „Амфора“ традиционално, 19та година по ред, ја накитија новогодишната елка под вода кај Заливот на…

Повеќе