Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Нуклеарната физичарка Ивона Василеска дојде до окритие што може да ја поевтини струјата за цела Европа

  Откако беше прогласена за првенка на генерација во Москва, во областа атомска и нуклеарна физика, младата Ивона Василеска од Струга неодамна докторираше на Унивезитот во Љубљана. Оваа вљубеничка во физиката, додека истражувала како дел од работата на докторатот, дошла до откритие со помош на кое би се забрзало пуштањето во употреба на големиот магнетен […]