Вести Македонија Ударни вести

Светски ден на Даунов синдром, што треба да знаеме?

  Светскиот ден на лицата со Даунов синдром традиционално се одбележува на 21 март.   Годинава под мотото „Со нас – не за нас“ овој ден е фокусиран на пристапот заснован на човековите права кон попреченоста – право да се третираат праведно, да имаат исти можности и слобода да направат сопствен избор.    Децата со […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Претседателот Пендаровски заедно со Ембла во посета на училиштето

  Претседателот Стево Пендаровски денеска во Гостивар го посети семејството на Ембла Адеми, како и основното училиште „Единство“, каде Ембла ја следи наставата.     Со родителите на Ембла разговараа за предизвиците со кои таа и нејзиното семејство се соочуваат на дневна основа, фокусирајќи се на можностите за нивно надминување. Пендаровски ги охрабри и поддржа […]