Вести Македонија

Спасени две полски туристки паднати во пресек од карпа над провлија кај „Трескавец“

  Вчера, успешно се реализираше акција на спасување на две туристки од Полска кај макастиркиот комплекс „Трескавец“, паднати во пресек од карпа над провлија, координирани преку дежурните оперативци во Центарот за управување со кризи на Единствениот телефонски број за итни повици на ЦУК – 112, во содејство со Дежурниот оперативниот центар (ДОЦ) на ЦУК и […]

Вести Македонија Ударни вести

Европскиот број за итни случаи 112, од денеска во употреба

  Денеска се пушта во употреба Европскиот број за итни случаи 112 и за македонските граѓани, кои во итен случај и во најкраток можен рок ќе ги добијат услугите на полицијата, итната медицинска помош или противпожарната бригада.     Се работи за европски проект кој треба да го имплементира секоја земја аспирант и членка на […]