Categories: Алтернатива, Музика и Филм, Настани

Роџер Ино и Македонска филхармонија под диригентска палка на Џијан Емин

  СЕДЕФ, Роџер Ино и Македонска филхармонија! 23 февруари   Диригент: Џијан Емин Солист/композитор : Роџер Ино (Англија)   Програма: авторска…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Македонска филхармонија: “РААТ” електро акустична ѓурултија со Џијан Емин

  РААТ, Македонска филхармонија, 1 декември со почеток од 20 часот  ЕЛЕКТРО АКУСТИЧНА ЃУРУЛТИЈА, ДИРИГЕНТ: ЏИЈАН ЕМИН ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА: ЕМИЛ ПЕТРОВ  …

Повеќе
Categories: Алтернатива, Музика и Филм, Настани

“Звуците на Бразил” и Џон Илија Апелгрин во Македонска филхармонија

  „Звуците на Бразил“ – Џон Илија Апелгрин, во Македонската филхармонија на 1 октомври, со почеток во 20.30 часот „Звуците…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Македонија, Настани, Ударни вести

Вокално инструментален концерт „МЕЛЕМ ПЕСНА” – ТАНЕЦ во Македонска Филхармонија

  Во рамки на 42. издание на манифестацијата „Скопско лето“ 2021 ќе се одржи концерт на НУ Ансамбл за народни…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Rock The Opera – Македонска Филхармонија 12 Април 2019

Вистинскиот звук на рок музиката.Rock The Opera.Најлегендарните рок песни и најдобрите звуци испреплетени во одлично искуство.Она што следи е возбудливо…

Повеќе