Алтернатива Настани

Изведба на проектот „Реобмислување – филм, музика и поезија“ во Крива Паланка

  Со музика од Бранислав Николов и Гоце Јованоски и филмска поезија од Дејан Трајкоски, денеска од 19 часот во Европската куќа во Крива Паланка ќе биде изведен проектот  „Реобмислување – филм, музика и поезија“. Како што најавуваат организаторите, станува збор за интердисциплинарен проект во развој: фузија на поезија, филм и музика. – Идејата е […]

Алтернатива Македонија Настани

Отворена првата сензорна соба во Крива Паланка – „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“

  Бројни реквизити и стимулативни алатки во сензорната соба на ООУ „Илинден“ во Крива Паланка, во која ќе може да работат и да ги развиваат своите потенцијали, учениците со образовни потешкотии водени од специјалните училишни едукатори.     „Целосното вклучување на децата со попреченост во редовниот училишен систем не е лесна задача, но ние како […]