Алтернатива Вести Македонија Настани

Изложба на делата од 35-та Меѓународна ликовна колонија Св. ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ 2021

  Делата од 35-та колонија СВ. ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ ќе биде изложена во НУЦК ” Бели мугри ” – Кочани на 17.03.2022 година со почеток во 18.30 часот. Петти септември 1987 година означува нова страница во културната историја на манастирот Св.Јоаким Осоговски и на Крива Паланка.Тогаш идејата за содржинско осмислување на ревитализацијата на манастирските конаци се […]