Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Златен медал за виното Вранец Орле на винаријата „Венец“

  Винаријата „Венец“ на престижниот натпревар „Citadelles du Vin“ кој се одржува во Франција освои златен медал за виното „Вранец Орле“ 2019 кое го доби и признанието “NORTH MACEDONIA SPECIAL PRIZE”. Ова вино потекнува од истоимениот микролокалитет Орле каде на 600 м.н.в се наоѓа лозовиот насад  стар повеќе од 22 години. Виното се карактеризира со  интензивна […]