Вести Македонија Ударни вести

Андоновски оствари средби со украинската заменичката министерка за правда Мудра

  Министерството за правда на Украина ќе го разгледа предлогот на Андоновски за меѓународно тело составено од правобранители за посредување со Русија за воените заробеници и раселените деца.       Заменикот народен правобранител Јован Андоновски оствари средби и во украинското Министерство за правда со заменичката министерка Ирина Мудра. Заменичката министерка Мудра го извести заменик […]