Вести Македонија Ударни вести

Тупанчески: Нова дигитална судница во Кривичниот суд Скопје

  Министерот за правда Никола Тупанчески присуствуваше на промоцијата на новата судница во Основниот кривичен суд Скопје, како дел од оперативниот план за дигитализација на правосудството. Пристапот до правдата доживува целосна трансформација, а придонесот на информатичката технологија нуди бенефити кои нужно ќе доведат до унапредено судство, заштита на човековите права и приближување до вредностите на […]

Вести Македонија Ударни вести

Тупанчески: Судењата од далечина стануваат реалност

  Министерот за правда Никола Тупанчески присуствуваше на Меѓународната конференција за дигитализација на судството која се одржа во Охрид на тема ,,Придобивките од 4-та индустриска револуција како механизам за враќање на довербата на судството”. Конференцијата се одржа под покровителство на претседателот на државата Стево Пендаровски а домаќин е Министерството за правда. Министерот Тупанчески во своето […]