Вести Македонија

Заедно за поубаво Пехчево: Заедничка акција за чистење на речното корито на реката Писа

  Успешно заврши заедничката акција за чистење на речното корито на реката Писа во општина Пехчево во рамки на Програмата на УСАИД за развој на заедницата, имплементирана од Мрежата за рурален развој на Северна Македонија, во соработка со Локалната акциска група (ЛАГ) Малеш-Пијанец.     Благодарејќи на сплотеноста на заедницата и граѓанскиот активизам, повеќе локални […]

Вести Македонија

Награди за наставниците на проектот за меѓуетничка интеграција во средното образование

  Шеесет и двајца наставници од осум градски средни училишта денеска добија признанија и награди од Градот Скопје за нивниот придонес и активно учество во унапредувањето на меѓуетничката интеграција во образованието преку редовна реализација на заеднички наставни часови со ученици кои учат на различни наставни јазици. Признанијата и наградите на просветните работници им ги додели […]