Вести Македонија Став Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ: Институциите дозволиле поликлиника без лиценца да оперира луѓе

  Институциите дозволиле поликлиника без лиценца да оперира луѓе, Бухова и Сали да одговараат, велат во партиското соопштение од ВМРО-ДПМНЕ. Недозволиво е поликлиниката “Промедика” да врши операциони зафати, без притоа за тоа да ги поседува потребните дозволи. Институциите знаеле и тоа го дозволиле. Ирена Бухова, како директор на ДСЗИ и Беким Сали како министер за […]