Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

1,4 милиони евра помалку во буџетот заради ненаплатен надоместок за користење на вода

  Државниот завод за ревизија изврши ревизија на финансиските извештаи заедно со ревизија на усогласеност на Министерство за животна средина и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка на МЗ со Државниот завод за ревизија

  Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити и главниот државен ревизор од Државниот завод за ревизија Максим Ацевски, денеска потпишаа…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ДЗР: Арачиново не води регистар на недвижен имот, не наплаќа данок на имот и комунални такси

    Општина Арачиново не води регистар на недвижен имот, не издава решенија за задолжување за данок на имот на…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ДЗР: Недостиг на процедури и човечки ресурси за управување со информацискиот систем во Агенцијата за администрација

  Агенцијата за администрација за реализација на надлежностите при вработувањето во јавната администрација нема оптимален број на човечки ресурси за…

Повеќе