Вести Македонија

Поставени фотоволтаични панели на покривот на средното училиште во Илинден

  На покривот на СОСУ ,,Илинден” се поставени фотоволтаични панели, односно, фотоволтаична централа за производство на електрична енергија, во рамки на проектот „ИНОФИН“, Иновативен финансиски модел за поддршка при транзиција кон обновливи извори на енергија.     Увид во работните активности направија градоначалникот на општина Илинден, Александар Георгиевски и директорот на средното училиште, Зоран Арсовски, […]

Вести Македонија

Пуштено во употреба новото основно училиште во општина Илинден

  Новата учебна година во општина Илинден почна за околу 2000 основци и 300 средношколци, а за прв пат во училишните клупи седнаа и 203 првачиња и околу 90 средношколци во прва година запишани во СОСУ ,,Илинден”.   Учениците од прво до петто одделение од ООУ ,,Гоце Делчев” учебната година ја почнаа во новата училишна […]