Вести Македонија Ударни вести

Пациентите со цистична фиброза до 18 години ќе се лекуваат на УК за детски болести, а над 18 на УК за пулмологија и алергологија

  Согласно препораката од Националната комисија за ретки болести, почнувајќи од 1 октомври сите пациенти со цистична фиброза  на возраст до 18 години ќе се лекуваат на УК за детски болести, додека пациентите со наполнети 18 години на УК за пулмологија и алергологија, информираат од Министерство за здравство.   Активностите за третманот на пациентите со цистична фиброза […]