Вести Македонија Спорт Фото

Наградени најуспешните во спортот за 2021 година

  На денешната свечена церемонија, во организација на Град Скопје и Сојузот на Спортови на Скопје, „Избор на најуспешни спортистки и спортисти, тренер на Град Скопје“, беа наградени најуспешните во спортот за 2021 година. На наградените им беа доделени признанија (плакети), од страна на Градоначалничката на Град Скопје како и од членови на Советот на […]

Спорт

Легендарниот Мухамед Али се плашел само од еден боксер – Само тој не може да го победи!

  Кога ќе ги прашате љубителите на боксот кој прв ви паѓа на памет кога ќе се спомне спортот, одговорот речиси сигурно ќе биде Мухамед Али. Еден од најдобрите боксери на сите времиња почина во 2016 година, но приказните за неговите успеси и борби не престануваат. Од време на време се појавува нешто ново. Како, […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Спорт Ударни вести

Скопје доби втора тартан патека во Градскиот парк

  По позитивното искуство од првата патека, граѓаните на Скопје од денес имаат можност да се рекреираат и на втората тартан патека што е оформена околу големото езеро во вториот дел од Градскиот парк, во еден од најживописните делови на паркот.     Оваа патека е наменета за сите граѓани, а не само за професионалните […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош продолжува со активностите за обнова на “ПАРТИЗАН”

  Во тек е подготовката на основен проект за новиот изглед на спортската сала „Партизан“, откако претходно, со вклученост на јавноста се избра и идејното решение. Општина Карпош продолжува со континуирана соработка со Меѓународната невладина организација „Културно ехо“, која се однесува на: изработување на концепт и стратегија за сите фази во процесот на ревитализација на […]

Вести Став Ударни вести

Како до поголема професионалност во спортот – Иван Анастасовски

  Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и социјален развој.   Во светските јазици зборот спорт доаѓа од терминот „диспорт“ што значи активност која произведува игра, забава, разонода, оставање на работата и грижите, добро расположение, дружење со шегата и сл. Под спорт се подразбира нормална физичка активност […]