Алтернатива Настани

Импресивен настап на Битолскиот театар во Тирана

  Импресивен беше вчерашниот настап на Битолскиот театар во Тирана, фантастичен. Публиката аплаудираше цели 15 минути стоејќи и поклонувајки се пред нашите извонредни глумци и режисерот Qendrim Rijani.   Вчеравечер на покана и во организација на македонскиот Културно информативен центар во Тирана, гостуваше Битолскиот театар со претставата “Артуро Уи” во режија на Qendrim Rijani.   […]