Вести Изјави Македонија Ударни вести

Спасовски: Во вонредна состојба не престанува животот,стопанството и економијата нормално ќе функционираат

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски на денешните прес-конференции на кои доминираше предлогот за воведување на вонредна состојба, потенцираше дека со нејзиното воведување не значи дека по автоматизам ќе се воведат рестрикции на слободите и движењето на граѓаните. „И во вонредна состојба не престанува животот. Нашата идеја е што е можно повеќе […]