Categories: Вести, Македонија

Структурите на ДУИ во Сарај се приклучија во Демократското движење на Изет Меџити

  На партијата на Изет Меџити, односно Демократското движење и се приклучија целокупни структури на Демократската унија за интеграција од…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Да престане срамниот политички притисок на Груби кон Беса Адеми преку неговите портали

  “Денес ќе ви презентираме докази со кои уште еднаш ќе потврдиме дека јазборуваме вистината. Од порталите Индекс.мк и Деск.мк…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Лидерите на Албанската опозиција здружени против ДУИ

  За време на посетата на Старата скопска чаршија, тројцата лидери на албанскиот опозициски фронт, лидерите на Алтернатива, Беса и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Форум на жени на ДД: Мајките кренаа глас, ставете крај на ова зло на казина

  Жените од Демократското Движење денес го кренаа гласот против како што го нарекоа „злото“ што Владата им го донесе…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ДД: Дали Бујар Османи и другите ќе го враќаат Никола Груевски?

  Во изјава за весникот Лајм, претседателот на Демократското Движење Изет Меџити, во врска со изјавата на министерот за надворешни…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Жените од ДД го кренаа гласот дека Депонијата на Каршиака ги става на ризик од рак на дојка

  Во месецот на подигање на свеста за рак на дојка, Демократското движење одржа панел-дискусија во регионот на Каршиака, поточно…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

Владините функционери си покачија плати на 2.000 евра, за граѓаните само 2.000 денари

  Лицемерието на актуелната власт нема крај. Честопати тие се горди на нешто од што всушност треба да се срамат,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став, Ударни вести

ДД: Антикризните мерки на Владата се театар, сиромаштијата само расте

   Додека секојдневно се зголемуваат цените, особено цената на горивата, која е еден од доминантните фактори за формирање на цените…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Став

ДД: Додека МОН води ДУИ, учениците Албанци немаат ни книги

  И учебната 2023-2024 година започна со многу проблеми, за кои одговорноста ја сноси Владата, поточно Министерството за образование. Немањето…

Повеќе