Вести Изјави Ударни вести

Честитка на претседателот Заев за Денот на независноста на САД: Соединетите Американски Држави се нашиот најголем и најпосветен партнер во градењето на стабилна, демократска држава, 30 членка на НАТО

Претседателот на СДСМ Зоран Заев, испрати честитка по повод 4 јули, Денот на независноста на Соединетите Американски Држави. Во честитката меѓудругото стои: „На 4 јули 1776 година, пред 244 години, беше усвоена Декларацијата на независност на Соединетите Американски Држави. 4 Јули, Денот на независноста, е најголемиот празник на САД, а воедно е и одлична прилика […]