Вести Македонија

Општина Чаир додели 20 стипендии за студии во дефицитарни насоки на Универзитетот „Мајка Тереза“

  Во пресрет на почетокот на вториот рок за упис во Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, градоначалникот на Чаир Висар Ганиу заедно со ректорот на овој академски храм, проф.д-р Изет Зеќири потпишаа Договор, со кој Општина Чаир доделува 20 стипендии за студенти кои на овој универзитет ќе студираат на дефицитарните насоки: Мегатроника, Индустриски менаџмент и Електроенергетика. Ганиу изјави дека […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Унијата на ЗМСТАС одликувана со послание „Мајка Тереза“ за хумани вредности

  Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ ја одликува Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас“ со послание за хумани вредности подарени за човековата среќа.      “И покрај тоа што ние медицинските сестри секојдневно го даваме својот максимум за доброто на пациентите, и хуманоста е наша вродена карктеристика, ваквите признанија ни даваат дополнителен стимул во нашата работа.    Ова послание ни ги шири крилјата и ни дава сила да издржиме и во услови на нарушено достоинство.”      […]

Вести Македонија Ударни вести

Досега 4000 здравствени работници пријавени за вакцинација

Министерството за здравство информира дека досега се пријавени 4000 здравствени работници за вакцинација против КОВИД-19. Од нив, околу 2000 здравствени работници се во градот Скопје, а останатите се во другите градови. Со денешната прва пратка на вакцините од компанијата Фајзер кои пристигнаа од Република Србија ја почнуваме вакцинацијата во Северна Македонија. Македонскиот здравствен систем е […]

Вести Македонија

Министерот Филипче го посети интернистичкиот блок на Клинички кој после 70 години е реновиран

Министерот за здравство д-р Венко Филипче утрово го посети интернистичкиот блок во склоп на Клинички центар „Мајка Тереза“ во Скопје, кој после 70 години е реновиран. Филипче имаше средби со директорите на Клиниките и направи обиколка на одделите за интензивна нега, болничките одделенија на Интерните клиники кои се во целост обновени. Најстарата зграда на Интерно […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Добиените посланија „Св. Мајка Тереза“ и признанието за хуманост ги посветувам на сите здравствени работници

  “Особена чест се добиените посланија „Св. Мајка Тереза“ и признанието за хуманост доделени од Граѓанската Асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“. Ги посветувам на сите здравствени работници кои неуморно се борат за спасување на секој пациент, за подобрување на здравјето на секој граѓанин, во услови на Ковид-19, но и секојдневно. Оваа награда ја посветувам и на […]