Вести Македонија Ударни вести

Започна исплатата на трошоци за храна за ноќна работа за 288 вработени во МВР

  Министерството за внатрешни работи денеска изврши исплата на трошоци за храна за ноќна работа, за 288 вработени кои работеле ноќе во текот на 2021 година, третина од полно работно време од своја годишна работна обврска.    Согласно Законот за работни односи и колективниот договор на МВР, со кој е предвидена обврска на работодавачот за […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

  Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец мај 2022 година.     Корисниците на парични права коишто поседуваат дебитна картичка ќе можат да подигнат готовина на банкоматите на банките, да ги користат средствата за безготовински плаќања во продажната мрежа или […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е исплатата на априлските пензии

  Денеска започнува етапната исплата на априлските пензии, информираат од Министерството за труд и социјална политика. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од Ковид 19. Пензија повисока за 1.000 денари ќе добијат повеќе од 330 илјади пензионери со исплатата на априлската […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

УЈП: Од денеска може да се аплицира за финансиска помош за исплата на минималната плата

  Од денеска може да се аплицира за добивање финансиска помош за исплата на минималната плата. На веб-страната на Управата за јавни приходи, веќе е поставен софтвер преку кој може да се поднесе барање за финансиската помош за исплата на разликата од придонесите на нето зголемената минимална плата. – Работодавачите кои сакаат да користат ваква државна […]

Вести Македонија Ударни вести

На 5.897 вработени во МВР денеска ќе им биде исплатена бонус платата од 28.718 денари

  Денеска, на 5.897 вработени во МВР, кои оствариле над 150 часови прекувремена работа во текот на 2021 година, ќе им биде исплатена бонус платата во поединечен нето износ од 28.718 денари (463 евра), информираат од МВР. За оваа намена од Буџетот на МВР издвоени се 188.167.373 денари, средства коишто се обезбедени со домаќинско и […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Утре започнува исплатата на мартовски пензии со 1.000 денари финансиска поддршка

  Министерството за труд и социјална политика известува дека од утре 29 март, започнува етапната исплата на мартовските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од  КОВИД-19. Пензија повисока за 1.000 денари ќе добијат повеќе од 330 илјади пензионери со исплатата […]

Вести Македонија Ударни вести

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

  Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец февруари 2022 година.     Корисниците на парични права коишто поседуваат дебитна картичка ќе можат да подигнат готовина на банкоматите на банките, да ги користат средствата за безготовински плаќања во продажната мрежа или […]

Вести Македонија Ударни вести

Утре започнува исплатата на јануарските пензии зголемени за 2,9 %

  Од утре 26 јануари, започнува етапната исплата на јануарските пензии, информираат од Министерството за труд и социјална политика. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19.   Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

  Денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец декември 2021 година, информираат од Министерството за труд и социјална политика.     Корисниците на парични права коишто поседуваат дебитна картичка ќе можат да подигнат готовина на банкоматите на банките, да ги користат средствата за безготовински плаќања во продажната мрежа или […]

Вести Македонија Ударни вести

Во тек е етапната исплата на декемвриските пензии

  Од денес започнува етапната исплата на декемвриските пензии. Пензиите ќе бидат исплатени предвреме и етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината […]